obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

2/06/2017

Lou 'Červenka' Quinn


Přezdívka hráče: Blake
Jméno a příjmení: Lou 'Červenka' Quinn
Stav: Svobodná
Rodina: 
  • Marshall Quinn - dříve všemi obdivovaný šerif městečka Little Creak, dnes již hromádka prachu, po níž zbyl jen dřevěný kříž za farmou, kterou nyní obývá jeho dcera. Do zad ho střelil John 'Bender' Tyler, příležitostní zloděj koní a krav, který si chtěl s Marshallem vyřídit účty.
  • Annie Quinn - jedna z nejkrásnějších žen, jaké tohle město mělo čest poznat. Velmi obdivovaná mladá dáma původem z vedlejšího Silver Pointu, do níž se zamilovalo nemálo kovbojů. Annie však neměla to štěstí na dlouhý život po boku manžela a malé dcery, zemřela před několika lety na úplavici.
Věk: 23 let
Povolání: Farmářka - chovatelka ovcí
Portrét: Ebba Zingmark 
Povaha:
Kdo jí nepoznal, ten nejspíš neuvěří, že za clonou vln rusých jako oheň, se skrývá děvče plné lásky k ostatním, s vůlí silnější než knězovo kázání a hrdostí hodnou pravé šlechtičny. Předčasně vyspělá jako snad všechny dívky, avšak nadále žijící v tiché iluzi dokonalého světa, kde není ran ani nadávek, v němž může žít bez ohledu na to, zda je slabá či nikoliv. Přes tuto až snílkovskou povahu by se dala označit za racionálně uvažujícího člověka, který ví, jak přežít do druhého dne.

V modrých očích se zračí odhodlání, ta dětská umanutost, která se připisuje tvrdohlavým, téměř až neposlušným ženám, které odmítají respektovat svého manžela. Pravda je taková, že Lou je tak trochu dítě - trucovité a neústupné, když se jí něco nelíbí. Je schopna se zatvrdit, nafouknout tvářičky, čímž připomíná drobného zrzavého křečka, a nemluvit s dotyčným po dobu celých pěti, při opravdovém výkonu až deseti vteřin než se obrátí a něco mu pěkně od pusy řekne, nekontrolujíc zda se to někomu líbí či nikoliv. Povětšinou do toho zvládne poukazovat prstem. Nejednou si díky tomu od otce vysloužila výprask za svou neposlušnost, i když nikdo nemůže pochybovat - v jádru je Lou hodné děvče se srdcem na dlani a pokrytém zlatem. Její obětavost se nedá vyvážit, jenže v tomto případě na svou dobrotu - či spíše hloupost - často doplácí. Hamižní, chamtiví lidé se sobeckými sklony dokážou využít jejích znalostí a nevinných očí, aby získali to, co chtějí, nehledě na malou rusovlásku. I proto se zatvrdila a už od pohledu působí lehce nafoukaně.

Jestli někdy byla jiná, pak teď je spíše samotářský typ, odtažitá od společnosti, kdy si hledí svého. Na očích je jí navzdory tomu vidět, jak moc touží po společnosti, jak se celá rozzáří, když ji okolojdoucí osloví nebo když k ní přiběhnou malé děti. Umí uchovat tajemství a mlčet až za hrob, nemusí k vám ani chovat loajalitu. Je už zkrátka taková, taky komu by to tady povídala. Mužům či lehkým dívkám snad? Pokud jste si nezískali místo v jejím velkém, zlatém srdci, pak se stejně nemusíte bát pomsty, tohle není její styl. Je však možné, že se bude chovat s odstupem, téměř až chladně, jako by se vás potřebovala co nejrychleji zbavit. Nenávidí, když si na ní někdo ukazuje, popřípadě má nějaké narážky na její osobu. To je pak ještě odváží sklopit pohled k zemi, chová se plaše, stydlivě, tváře obvykle nabudou narudlého odstínu rozpaků a ponížení. A nehorší vůbec jsou ty opilecké kecy, kdy si ji dobírají a zkouší, co mladá dívka vydrží.

Přeskočme pár stránek a dostaňme se do víru příběhu, odhalme opačnou stránku téhle zrzavé farářky a rovnou přeskočme k té největší kapitole. Neumí lhát, nikdy by neřekla něco co není pravda přátelů. Lži dělají všechno ještě horší než to ve skutečnosti je a lžou přeci jen hříšníci. Proč by se mělo lhát těm, kteří si zaslouží vědět pravdu?

Zlozvyky: U Lou se jedná o hrdé pozvedání hlavy kdykoliv jí někdo touží srazit k zemi nebo upozornit na to, že je slabá. Ty tendence dávat každému najevo, že je silnější než se zdá? To je její drobný zlozvyk. Občas chaoticky zapomíná na některé z povinností, které dohání během dne, častokrát později k večeru, když už ostatní chodí spát.
Základní schopnosti:
▲ Chov ovcí
▲ Střelba [střední]
▲ Jízda na koni [silná]

Lou je dobrá v tom, co dělá. Naučila se chovu ovcí i zkrocení koně pod nohama, tudíž se může skoro nazývat i kovbojem. Skvěle ovládá jízdu na koni a tak se málokdy stane, že by jí hřebec či klisna, na níž jede, vyhodili ze sedla. Zvládne náročnější terén, dlouhou jízdu a ani slůvkem si nepostěžuje na nepohodlí, i kdyby jí měl zadek upadnout, jak bude odřený od sedla.
Co se týče střelby, tam už je to krapet horší. Střílet umí, o tom není pochyb, avšak ovládá pouze pušky a brokovnice, s koltem jí to zkrátka nejde. Zvládne se trefit z celkem velké vzdálenosti, minimálně to o sobě tvrdí a mnozí z buranů, kteří zkusili navštívit její ranč, táhli s nepořízenou nebo aspoň prostřelenou botou. Neumí sejmout pohyblivý terč ve vzduchu, ale jezdce z koně by sestřelila celkem snadno i s vítrem v zádech.
Neumí žvýkat tabák, není hudebně nadaná - na klavír teda rozhodně hrát neumí a kytaru či benjo do rukou taky nevezme. Zato si ve skrytu duše užívá veškeré tancovačky a jarmarky, i když se nad tím nahlas ofrňuje. Tvrdí o sobě, že zvládne pít alkohol, ale ještě nikdy si nenalila.

Žádný
Žádné

Žádné komentáře:

Okomentovat