obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

2/10/2017

Darcy Galloway

Přezdívka hráče: Blake
Jméno a příjmení: Darcy Galloway, na západě je ale známá též pod jmény Pětiprstá Hayley, Lucky Lou, Zlatokopka Tillie nebo Winter Kassidy. Původním jménem Darcy Montgomery
Stav: Vdaná
Rodina: 
  • Daniel Rogers † - první láska, první manžel a též první osudová chyba. V mladické nerozvážnosti a touze nezůstat bez střechy nad hlavou se bláznivá Darcy vrhla skokem do prvního manželství, které jí bylo nabídnuto. Žel bohu vášeň vyprchala již v prvních měsících a drahý Daniel zemřel, když byl načapán v posteli s manželkou obchodníka s alkoholem. Jedna rána do hlavy a byl konec.
  • Clyde O'Neil † - druhý manžel, o nic lepší volba než ten první. To Clyde drahou Darcy seznámil s temnou stranou divokého západu prostřednictvím přepadávání pocestných v dostavnících. Ani on nezůstal manželem příliš dlouhou dobu - po roce ho odpráskl šerif z Virginia City.
  • Willis Riley † - největší láska Darcyina života. Ten, který ji naučil vše, co umí do této doby: střílet, jezdit na koni, krást a padělat. Se svým milovaným manželem prožila ty nejkrásnější a zároveň nejtrpčejší roky života, neboť museli být stále na útěku. To pro něj byla jeho Lucky Lou a tato přezdívka se vžila do většiny měst v Arizoně, Coloradu a Utahu. Jenže všechno krásné jednou skončí. Konkrétně tehdy, když ji Willis začal zahýbat s jednou holkou z bordelu. Po příchodu domů ho odpráskla mezi dveřma, což se počítá za její první a jedinou vraždu, za kterou by měla být stíhána.
  • Jessie Sawyer - poslední manžel, od něhož utekla do Little Creaku. Muž, jehož podvedla pod záminkou vytřískat z něj majetek, což se jí také povedlo. Sladký Jessie, jemuž nechala zlomené srdce a prázdné konto v bance, avšak nevzala mu tolik, aby doživotně trpěl nouzí.
Věk: 22 let
Povolání: Podvodnice
Portrét: Dioni Tabbers
Darcy je na první, druhý i stý pohled křehká kráska, která potřebuje od prvního momentu ochranu ze strany silných mužů, jejich kolty zavěšené nízko u pasu, jejich slovo strážce. Problém nastává tehdy, když zjistí, co je vlastně zač. Že Darcy není tak křehká, jak se jim zdálo. Že není anděl ani tou dámou v nesnázích, ač se je na této historce snažila utáhnout jako na vařené nudli. Její minulost ukrývá mnohá tajemství, která snad nikdy nevyjdou na povrch, snad i proto, že před nimi utíká a snaží se před nimi sama skrýt. Plavovlasá kráska s uhrančivým pohledem modrých očí s příměsí fialek, tak neobvyklých a přesto fascinujících, že se v nich snad každý muž stihl utopit.

Není zlá. Ne, sama se tak neoznačuje. Možná trochu vypočítavá, možná trochu víc. Mrcha, která ví, co chce - peníze a pohádkový život, kdy se nebude muset bát o střechu nad hlavou. A přitom právě útěk, špatné investice do času, věcí i mužů jsou tím adrenalinovým sportem, který dokáže rozbušit srdce a vytřískat z Darcy tu nejsurovější podstatu jejího charakteru. Nikdy o sobě nesmýšlela jako o dokonalé, spíše chytrém děvčeti v pěkném obalu, které umí využít své klady, skrýt negativa a prodat se jako kůže na trhu. Přesto v sobě skrývá hodně zklamání a bolesti nejen ze sebe samé, ale i z ostatních, neboť jí bylo ublíženo více, než si nahlas, či v duchu, připouští.

Samu sebe považuje za sebevědomou a ambiciózní, na druhé straně však nerozumnou, neboť se často řídí srdcem a na instinkt zapomíná. Z části se tak dá označit za hloupou, možná vychytralou mladou dívku, ale nezkušenou, ač si toho stihla za svůj krátký život zažít spoustu. Kdyby přeci jen někdo dokázal nahlédnout za tu masku tvořenou falší a výmysly, pak by našel děvče, které se bojí o svůj osud. Které nechce skončit samo bez domova, bez rodiny, bez někoho, na kom bude závislá, neboť vlastně ani jiný život nezná. Vždy si našla muže, jež jí zaopatřil, ač někdy mizerným způsobem. Dávali jí lásku nebo alespoň nějaké sympatie, které často zakopala hluboko pod zem, otáčeje se k nim zády, aby je opustila dříve než si k nim vybuduje vztah.

Pod tou slupkou je to malé naivní děvčátko, které má slabost pro zlé hochy, neboť těm není tak snadné zlomit srdce a s jejím možným odchodem se vyrovnají. Táhne ji k nim i vidina nebezpečí, ale zároveň hluboko v nitru touží skončit s tím správným mužem, který se o ni postará a nezastřelí ho pro pár tisíc dolarů. A  přesto jsou to právě tihle hoši, k nimž se neustále vrací.

Zlozvyky: Lhaní, to je její největší zlozvyk. Jak s tím jednou začne, nedokáže si přestat vymýšlet. Od nových identit po smyšlenou minulost. Málokdo tak ví, že Darcy je všemi hledaná podvodnice, na kterou je vypsaná odměna.
Základní schopnosti
▲ Okrádání
▲ Střelba [střední]
▲ Jízda na koni [silná]

Rychlá ruka, bystrý pohled ale hlavně pekelně rychlé a do morku kostí prohnilé uvažování bandity - to jsou pravé schopnosti této malé podvodnice, která je ve státech známá pod několika přezdívkami a její všemožně zkreslené podobizny visí po městech s vypsanou odměnou za její hlavu. Díky svým manželům - hlavně Willisovi - se naučila ty nejspolehlivější techniky, jak od mužů získat jejich cennosti a ponechat jim maximálně tak pošlapané srdce.

Darcy je dobrá na padělání spisů, cenných papírů a různých smluv, které vyměňuje v bankách za peníze. Už v bordelu se naučila, že nic nezaujme muže na první pohled natolik jako okouzlující vzhled dámy, před níž není úniku. I proto je pro ni snadné, někdy až příliš snadné, jim poplést hlavu sladkými řečmi, několik lichotek šikovně prohodit po čas konverzace, zamrkat, poukázat na svou slabost a bingo! Muž je chycen na háčku jako hloupá ryba.

Díky své zlodějské kariéře a manželstvím s jedním vůbec nejhorším zločincem v pohraničí, se dokázala naučit obstojně střílet, ačkoliv žádná profesionálka to není. Pohyblivý cíl spíše zlehka zraní než ho zabije či smrtelně poškodí, do nepohyblivého se umí z části trefit i z větší dálky. Častokrát míří na ruce a nohy, ačkoliv svého manžela střelila do srdce.

Mnohem lepší je v sedle - dokáže zvládnout delší dobu v sedle bez toho, aby si stěžovala na nepohodlí, ačkoliv dává přednost vlakům a dostavníkům. Koneckonců sem tam musí jednat jako dáma a ne jako pistolnice, kterou je tuze snadné přepadnout osamocenou na koni.

Její další výhodou - a snad i tou poslední - je umění pít. Jako malá vyrostla v bordelu, kde se alkohol podával ve větším množství a tak se brzo naučila pít jako chlapi, i když je jí stále poměrně snadné dostat pod stůl. Někdy zapomíná, kde je její hranice, častokrát se jedná hlavně o sázky, které díky tomuto prohrává. Pro svou ochranu pak rozpoutává rvačky, jichž se neúčastní a raději zkouší zmizet, dokud si muži všímají sebe navzájem a ne jí.

Sama o sobě nesnáší domácí prace, kterým neholduje, neboť polovinu z nich neumí. Než aby si vyspravila nějaký kus oblečení, radši vyhodí peníze za nový.
Darcy Galloway, jak nyní zní její plnohodnotné jméno - ačkoliv je falešné až za hrob - je dokonalým příkladem toho, jak se život nemazlí ani s hezkou tvářičkou, jíž tato mladá dívka oplývá. Do vínku jí mohlo být naděleno mnohé: pevná štíhlá postava, dlouhé plavé kadeře, jasné bystré oči i úsměv, jež dokázal rozpustit to nejzatvrzelejší srdce. A přesto skončila jako podvodnice - holka, která okrádá muže nejen pro vlastní obohacení ale i z potěchy, ačkoliv odchod od posledního manžela ji krapet zlomil srdce. Avšak začínat příběh od konce je známkou hulvátství a tudíž je na čase, abychom se přenesli hlouběji do děje, k první známce toho, že z Darcy nevyroste naivní husička plná ideálů.

Je to už více jak dvacet let, kdy se tahle drobná blondýnka narodila v městečku známém jako St. Elmo v Coloradu během zlaté horečky. Ta kalifornská již dávno opadla a lidé hledali další a další zdroje zlatých valounů, jimiž by si mohli obohatit život.  Otec se o malou dceru nestaral a přenechával ji na starost holkám z bordelu, kam každou noc zavítal po dnech marného hledání  zlata. Děvčata malou Darcy brzo naučila tomu, jak si žena dokáže obmotat muže kolem prstu, jakými způsoby na ně vyzrát, co jim nabídnout, na co je nalákat a jak z toho všeho vyjít jako vítěz - avšak za cenu ponížení a několika minut až hodin strávených s upoceným parchantem, který si ji zaplatí. Darcy takový život netoužila vést, nechtěla se stát tou holkou, která za den obšťastní pět až deset chlapů podle toho, jak dobrý má den a jak moc pěkná se jim zdá a už jako malá plánovala útěk z místa, kterému říkala domov.

První volba padla syna od místního farmáře a chovatele koní, Daniela Rogerse, kterého při první možné příležitosti pojala za manžela. Sotva jí táhlo na šestnáct, ale Daniel pro ni znamenal vysvobození z horoucího pekla v podobě bordelu horních pater saloonu. Zamilovaný páreček však brzy poznal nevýhody předčasně uzavřeného sňatku, ze kterého se stalo trpění toho druhého ve své blízkosti. Daniel chodil za jinýma a Darcy se pokoušela svést jeho otce. Obojí se dařilo, až na to nešťastné Danielovo úmrtí, když ho nachytal manžel ženy, s níž Darcy zahýbal. Tehdy se sbalila z farmy a utekla do vedlejšího města, kde prodala párek ukradených koní a vydala se dál do světa.

Štěstí ji  zrovna dvakrát neprovázelo na každém kroku, spíše smůla se jí začala lepit na paty. Na jedné z cest přepadla její dostavník banda ozbrojených mužů v čele s jejím budoucím manželem - Clydem O'Neilem, jemuž se mladinká kráska natolik zalíbila, že ji odtáhl do nejbližšího kostela, aniž by se jedinkrát optal na svolení. S Clydem nastaly drsné časy, jež Darcy naučili tomu, jak západ může být tvrdé místo pro život. Stala se, ač zpočátku nechtěně, členkou banditů, jež přepadávali dostavníky, okrádali lidi a sem tam odpráskli ty, kteří jim nebyli po chuti. Vysvobození přišlo až po roce, kdy šerif z Virginia City drahého manžílka zastřelil při pokusu přepadnout jejich město. Darcy? Ta byla znovu na útěku. Ale jako vždy, i tentokrát jí do cesty vstoupil muž.

Ne však ledajaký. Willis Riley - muž, z něhož sálalo charisma, tajemnost a drsná stránka chlapské povahy, jež přitahuje všechny ženy. Hloupé i ty chytré. Mladinká, tehdy čerstvě osmnáctiletá Darcy, mu propadla na první pohled. On jí?  Zpočátku ne. Pravda, líbila se mu - aby také ne, vždyť to byla pěkná holka s křivkami, pro který by mužskej byl ochotnej přihodit i pár mincí navíc. Ale také ji označoval za mladou a naivní děvče, které nemá žádnou odvahu. Fakt, že tenhdy po něm prve vystřelila a kulkou ho škrábla do žebra, si vynesla Willisův zájem o její křehkou osůbku. Darcy by ve svých pamětech dokázala popsat roky strávené se svým třetím manželem jako ty nejšťastnější a nejkrásnější, ač se nemohli nikde usadit. Aby také ano, vždyť byli zloději a vrazi, po nichž pátral celý jihozápad spojených států. To on naučil Darcy obstojně střílet a jezdit na koni, stejně jako padělat dokumenty a využívat znalost svodů vůči mužům, na něž měl Willis pifku. Jenže jak už to tak bývá, začal brát svou drahou manželku jako jistotu a pomalu se spouštěl s jinýma. Darcy zprvu přehlížela jeho odtažité chování, zavírala oči před pravým důvodem, snad si i naivně myslela, že by jí něco podobného neprovedl - ne on. Avšak důkazy hovořily jasně - Willis si našel jinou, jakousi Amy, černovlasou zmiji s pronikavým pohledem zelených očí. Dotčená, zhrzená Darcy podruhé pozvedla zbraň proti muži, jemuž věnovala své srdce a ve dveřích pokoje ho odpráskla jako zvíře na porážce. Totéž toužila učinit i Amy, avšak zájem o její osobu přinutil dívku k tomu, co uměla nejlépe - utéct.

Poslední kroky zavedly čerstvou vdovu do Silver pointu. Konkrétně se jednalo spíše o železnici, po jejíchž kolejí doputovala do města poblíž svého prvního domova. I zde se zapletla s mužem, hezkým, velmi přitažlivým Jessiem Sawyerem, jehož podvedla nejprve falešným jménem a poté i sňatkovým podvodem, po kterém si sbalila kufry a s jeho majetkem utekla do vedlejšího města - tentokrát jako Darcy Galloway, žena, jíž opustil manžel kvůli jiné. S čerstvě nabytým majetkem si mohla vyzkoušet roli dámy, která podvede dalšího muže, obere ho o všechno a brzy? Ano, znovu uteče.
 
Žádný
 
Žádné

Žádné komentáře:

Okomentovat