obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek obrázek
obrázek obrázek obrázek

2/09/2017

Billy the Beast


Přezdívka hráče: Lauri
Jméno a příjmení: Billy the Beast / Beast of prey / Ace of spades
Má mnoho přezdívek, některé se liší hlavně tím, v jaké společnosti zazní. Přirovnání k šelmě si vysloužil za své chování a zřejmě i za to, že žije na pokraji zákona, přepadává lidi, okrádá a občasně i zabíjí. Někteří si myslí, že má navíc neskutečně velký talent na střílení, že s jeho muškou je těžké se netrefit. Skutečné jméno není v Little Creaku známo, ale jak už to tak bývá, málokdo o něm ví něco víc.
Stav: svobodný
Rodina:
Billyho rodina není veřejně známa, lidé jej považují za sirotka, muže bez minulosti, budoucnosti a kohokoliv blízkého. Jediným jeho žijícím rodinným příslušníkem jest Dolores Osborn.
  • Dolores Osborn - říkává se o ní, že je milenkou všemi obávaného Billyho the Beasta nebo-li pistolnického Esa. Nikdo však nemá nejmenšího tušení, že je Dolores ve skutečnosti Billyho sestrou, jedinou žijící pokrevní příbuznou, a zároveň nejbližší osobou, která se sice s Billym často nevídá, přesto ví o tom, že žije. Živí se jako nevěstka, společnice mužů, kteří se scházejí v městském Saloonu
Povolání: Bandita
Jeho osobu předchází pověst, která se váže k jeho jménu. Údajně je to jeden z nejlepších střelců divokého západu, který se po mnoha životních zklamání rozhodl přidat k těm zlým a ostříleným hochům, kteří obírají bohaté a vlastně kohokoliv, kdo se jim připlete do cesty. Někteří však říkají, že jej potkali, a že jim neublížil, ale naopak jim pomohl.
Nikdo pořádně neví, jak vypadá, přesto z něj má mnoho lidí nahnáno. Na jeho hlavu je vypsáno mnoho odměn.
Věk: 24
Portrét: James Dean
Billy the Beast má mnoho podob. Nikdo se totiž spolehlivě nemůže shodnout na tom, jak tenhle muž doopravdy vypadá. Pokud někdy někoho přepadá, má vždy tvář pečlivě zahalenou a do čela má navíc sklouzlý i klobouk. Nikdo neví, jestli je starý nebo mladý. Jistě nikdo by si však netipl, že je tak mladý.

Pokud jej má člověk šanci vidět bez šátku, spatří stále ještě mladou tvář muže, kterému snad ani pořádně nerostou žádné vousy, holobrádek s bystrýma, pozornýma očima, kterému snad jen tak nic neuteče. Nepůsobí přehnaně vysoký, ale ani široký. I přes kabát je zřetelně vidět jeho typicky mužská postava, ale rozhodně nevypadá jako nějaký silák, který utekl z cirkusu.
Na krku se mu často pohupují na řemínku zuby jakési šelmy. Překvapivým znakem občas může být to, že přepadeným občas přenechává nějakou tu část lebky mrtvých zvířat, snad aby na něj jen tak nezapomněli. Na místě činu také občas zanechává svůj podpis - dvě B.
Pro mnohé povídačkou, pro některé opravdová hrozba číhající ve stínech a písečném prachu, pro mladší chlapce ztělesnění ideálu a snu - tajemný pistolník s přesnou muškou a předvídavostí, o jehož hlavu se pokouší nejeden zástupce zákona, ale i další bandité.
Nikdo pořádně neví, kolik Billymu je, a odkud přišel. Nikdo nezná jeho rodinu, jeho minulost, a proto je pro mnohé muž bez minulosti, který nikdy nemiloval a svůj život obětoval honbě za pokladem, bohatstvím a nesmírnou mocí, která přichází s každým nabitím jeho revolveru.
Nikdo nezná jeho tvář, výhružné plakáty, kterých jsou plné ulice, pátrají po muži bez tváře, a všechny varují před jeho nebezpečností. Ten, kdož se octne v jeho spárech, skončí okraden nebo ještě hůře - bez dechu a života.
Little Creakem koluje mnoho povídaček, které ho popisují jako starého vyzrálého muže, zlého, bez špetky svědomí a úcty ke komukoliv. Je drzým zlodějíčkem, který se pohybuje za hranou zákona se stejnou lehkostí, s jakou korzuje na svém koni skrze prérii.
Kdož však tohoto může měl šanci poznat, nespatřil v něm starce, nýbrž mladíka, který možná před pár lety dovršil plnoletosti. Holé tváře bez vousů, v očích prazvláštní jiskra a moudrost, která se skrývá za každým jeho slovem a každým činem. Jeho slova však nejsou jen slova mladého muže - jsou mnohdy prosycená sarkasmem, životními zkušenosti a prazvláštním nadhledem, který snad získal při svých toulkách po zemi, možná ještě dříve, než na jeho hlavu byla vypsána odměna. Působí dojmem hajzlíka, který nevyrostl zrovna v nejvyšší a nejurozenější společnosti, přesto však za sebou nenechává dojem hlupáčka a naivy. Že se nebojí okrádat, to rozhodně není žádná lež - přesto však, jak se o něm říkává - neokrádá chudé a ani jim neubližuje. Pro určité skupiny lidí se z tohoto neznámého mladíka vyklubalo cosi, přirovnatelného například k Robinu Hoodovi - možná krutým, ale zároveň kdesi v hloubi duše hodným člověkem, který se jen snažil pomoci lidem, kteří byli jako on sám. To samé dělá i Billy, který sic už v životě vystřelil nebo přepadl mnoho lidí, přesto se vnímá jako člověka, který to dělá pro určité vyšší dobro, a který se snaží nedávat vše jen těm, co si už tak žijí na vysoké noze.
Kromě toho, že je velice šikovným střelcem, je také dobrý v jízdě na koni. Se zvířaty si rozumí obecně, za což nejspíše může jeho zamlčené mládí, které prožil na farmě u nevlastního strýce a tety, kde se naučil mnoha věcem, které by se mu hodily, kdyby se nevybral cestou střelce a bandity.
Jeho život však není jen střelba, střelný prach a prchání před dalšími zločinci a muži zákona; má rád dobré pití, občas se neubrání zabafání kradeného tabáku z dýmky, karetním hrám a i on sám nepohrdne večerem stráveným v hospodě za divokého vyhrávání klavíru a tance s dívkami. Pro opačné pohlaví má také on sám svou slabost, přesto v jeho srdci nehraje žádná svou zvláštní roli, k nikomu se neváže a ani nemá v plánu s někým předstoupit před oltář - žije jen na volné noze, pronásledován, obdivován, ze dne na den, s poklidným vyčkáváním na možný konec. Protože ten v jejich světě může přijít kdykoliv.

Zlozvyky: Nenavazuje přílišně osobní nebo citový vztah, na nejvyšší příčce je jeho sestra, pro kterou chtěl vždy jen to nejlepší. Stejně tak chtěl vždy pomoci lidem, kteří museli trpět v bídě, zatímco si na nich smlsli ti, kteří nikdy o peníze neměli nouzi.
Občas může býti až přehnaně upřímným, nedělá mu problém si z někoho utahovat nebo si jej dobírat.
Ke kradení o přepadávání má svůj zvláštní vztah, vybudoval si k tomu určitou imunitu, a tak už to nebere jako vyloženě něco špatného. Vlastně občas něco sebere jen tak, aniž by měl nějaký větší důvod nebo potřebu.
Asi jako každý člověk, i on má rád dobré pití, tabák, vysedávání v saloonech, ale také má rád hraní karet - občasně jej karban o nějaké ty peníze i připravil, což však byla jeho mladická nerozvážnost.
Základní schopnosti 
▲ Okrádání
▲ Střelba [silná]
▲ Jízda na koni [střední]

Nejvýraznějším rysem tajemného bandity Billyho the Beasta je jistě jeho přesnost, skvělá muška, dobrý odhad a smysl pro předvídání a vyhodnocování různých situací. Je rychlý, mrštný, skrytý ve stínech nebo v zrnkách písku. Ač bývají některé jeho útoky nenaplánové, přesto je v nich vidět jistá zkušenost, že to už jistě nedělá prvně. Občas i ví, kdy vzít nohy na ramena, jakoby mu radila nějaká vyšší moc. Legendy a upovídané babky mu navíc přidaly i schopnost měnit se ve stíny, zvířata a někteří věří, že snad má moc ostatní i uhranout nebo je zapálit pohledem.

Oproti tomu skutečný Billy si umí poradit s těžkou prací, umí se starat o chovatelská zvířata, zvládá opravit pracovní nástroje nebo je jen tak něčím nahradit. Má poměrně velkou fantazii a zdaleka není jen zlým a vypočítavým banditou - někde uvnitř něj se totiž skrývá i určité dobro. To však drží ukryté pod pevnou maskou hajzlíka, a pak za celou tou povídačkou, která z něj stvořila nadčlověka.

Jeho nedostatek může být jistě to, že mrštnost mu vyvažuje to, že není žádný namakaný silák. Umí se dokonale ohánět revolverem, zvládne ovládat chladnou zbraň a jistě by se nebál ani pěstního souboje, ale pokud by s někým měl měřit své síly, možná by prohrál. On si však tyto své nedostatky uvědomuje, a tak se při přepadávání snaží sázet na opačnou stranu mince a hraje na to, že mu pomůže i jeho pověst bez toho, aniž by musel někomu podpálit šos.
Jeho písmo i schopnost číst, jsou horší. Rozhodně se neřadí k bystrým čtenářům a milovníkům inteligentní a povznesené literatury, oproti tomu obdivuje spíše folklorní vyprávění, a pak oplzlé historky hostinských. Nad hlavou se mu pak také stále vznáší možnost, že jednoho překrásného dne bude dopaden a popraven. Proto se musí občas chovat opatrněji, což jej v životě může i trochu omezovat.
Kdo je ten neznámý bandita, střelec, kolem kterého všichni chodí po špičkách a doufají, že se s ním nikdy nebudou muset utkat? Nebo že snad jednoho dne dostojí jeho kvalit a budou pak moci šerifovi donést jeho hlavu?
Říká se o něm, že se narodil do chudé rodiny s větším počtem dětí, o které se rodiče nebyli schopní starat, což doplňoval i otec alkoholik, který veškerou práci přenechával starším dětem, a pokud se mu něco nelíbilo, bil je jako žito. Tomu se prý jednou vzepřel ten, který měl být pozdějí známý jako Billy the Beast. Tehdy ještě dítě, přesto však nadané natolik, že otce zabil na první ránu. Pak se prý začal toulat, než zjistil, že se neuživí jinak, než bandita. Někteří o něm říkají, že jeho rodina byla plná samých měšťanů, které bezcitně popravil, a pak odjel dělat totéž i jiným. Nad sudem piva, či sklenkou whiskey se však podobné teorie vymýšlí vždy nejlépe.
Skutečný Billy se narodil dvěma farmářům, venkovanům, nevychovaným buranům, kteří jemu a jeho starší sestře, mohli jen těžko nabídnout nějaký bohatší život. Billy svou rodinu nenáviděl, už od dětství měl pocit, jakoby vůbec nebyl jejich, protože měl na rozdíl od nich určité vize a toužil po něčem lepším, než být pasáčkem prasat. Nevycházel s nimi příliš dobře, od často dostával často vyhubováno nebo jej jednoduše zbil, když se mu odmítal podřídit. To celé prohlubovalo jeho nenávist k místům, kde musel vyrůstat. Toužil potom, že jednoho dne odejde, že se stane lovcem, možná dobrodruhem, anebo zlatokopem. Ze své pozice často sledoval ty bohatší, kteří si užívali všeho na úkor jeho a jeho rodiny. Tím víc byl frustrovaný, až se nakonec, když mu bylo třináct, sebral a odešel do světa. Překvapivě se vrátil po prvních pár dnech, snad zaskočen celým tím velikým světem a všemi jeho nástrahami. Rodiče pro něj neměli žádné pochopení, jediným spojencem pro něj byla jeho sestra. Přesto o rok později opět utekl, ovšem tentokrát bez toho, aniž by se vrátil. Začal putovat prérií, navštívil mnoho blízých měst. Ze začátku se snažil živit jako lovec. Lidé si brzy začali všímat jeho talentu ke střelbě. Přesto měl stále do kapsy hluboko, což by jej snad tolik netrápilo, kdyby se k němu lidé nechovali jako k obyčejnému prosťáčkovi bez peněz a bez zkušeností. K mladíkovi, kterému ještě ani nenarostly první pořádné vousy. To jej štvalo. Ještě několik let se pohyboval z místa na místo, chvíli dokonce přemýšlel, že by se skutečně stal zlatokopem. Drobných krádeží se dopouštěl už dříve, ale nápad stát se banditou se v jeho hlavě zformovalo až někdy kolem osmnácti let. Ze začátku měl obavy, bál se dopadení. Stačilo však sehnat lepší zbraň, nějaké schopnější oblečení a něco, čím by se mohl maskovat. Brzy si taky sehnal koně, kterému začal říkat Chitto. Věděl, že jej dost možná brzy dopadnou. Věděl, že to nebude lehké, ale bylo mu to jedno. Vše bylo lepší, než zůstat celý život zavřený na jedné farmě. Tak začal jeho aktivní a velice odvážný život. S tím, jak často přepadal lidi, se o něm brzy začalo špitat ve všech blízkých městech. Nejprve to nikdo nepovažoval za nic důležitého, ale když se útoky opakovali, akdyž přeživší začali ostatní varovat před jakýmsi Billym the Beastem, lidé si začali uvědomovat, že to vše je dost možná jen začátek. Brzy si každý špital o banditovi, který přepadával povozy obchodníků nebo bohatých lidí, brzy každý věděl o tom, že mezi bandity řádí skutečné střelecké eso, a to všechno pomalu spustilo povídačky o tom, odkud se vzal, kým skutečně je. Zároveň se začaly vypisovat odměny na jeho hlavu. Dost mastné odměny. Když mu bylo 23, odcestoval zpátky na místo, kde dříve žil. Nenašel však nic jiného, než jen prázdnou chátrající farmu, bez dobytka, bez života. To jej zděsilo, byl nešťastný, hlavně kvůli starší sestře. Osud však tomu chtěl, že jej zavedl do jednoho ze saloonů, kde se nacházela i jeho sestra. Ani ta zřejmě nechtěla svůj život zasvětit farmě, ale bohatému životu, který jí zprostředkovávali bohatí muži z celého města. Billyho poznala téměř okamžitě, a tak si spolu mohli po letech promluvit. Billymu tak vylíčila, že jejich rodiče zemřeli. Také mu řekla, že ti dva nebyli jejich skuteční rodiče, ale jen vzdálení příbuzní, kteří se o ně museli starat, když jejich skuteční rodiče zahynuli. Billyho to šokovalo, ale pravdu přijal s chladnou hlavou a možná byl někde v koutku duše rád, že s těmi lidmi nebyl tak moc spřízněný. Jedině své sestře řekl něco o svém životě a slíbil jí, že ji bude zásobit penězi, aby se nemusela prodávat. Dolores je tedy jediná, která ví o něm téměř vše, ale zároveň téměř nic. Neschází se často, jen když má pro ni Billy nějaké peníze.
Jinak se dál prohání na svém koni mezi městy, přepadává povozy, buď sám nebo se svými kumpány. Neví, jak dlouho to bude moci dělat, přesto si počíná neohroženě, jako šelma, dravec. 
 
Žádný
 
Žádné

Žádné komentáře:

Okomentovat